Extra ministerraad, in één dag meer dan 10.000 nieuwe besmettingen

In één etmaal zijn er in Nederland 10.007 mensen positief getest op het coronavirus dat de ziekte COVID-19 kan veroorzaken. Inmiddels is een extra ministerraad van start gegaan in Den Haag. Die zal in zijn geheel in het teken staan van de bestrijding van de coronacrisis.

Niet alleen groeit het aantal besmettingen in Nederland, ook de ziekenhuisopnames en de opnames op de ic’s groeien, blijkt uit de recente update van het RIVM. Er zijn 248 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 10 meer dan gisteren gisteren. En op de ic’s werden 43 nieuwe patiënten opgenomen. Dat zijn er 13 minder dan gisteren.

Inmiddels is in Den Haag een ingelaste ministerraad van start gegaan, waarbij ook RIVM-directeur Jaap van Dissel, burgemeester Hubert Bruls als voorzitter van de veiligheidsregio’s en directeur Kim Putters van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) bij zijn.

De roep om een korte maar volledige lockdown zwelt aan. Dat bleek ook gisteren uit het advies van het zogenoemde RedTeam

Back to top button