Familie straatmuzikant wil onderzoek naar RIBW

De nabestaanden van de vermoorde straatmuzikant Zdravko Vazov willen onderzoeken of zij de RIBW in de Aa-landen aansprakelijk kunnen stellen.

De 17-jarige Oscar V. woonde tijdens de moord in de RIBW aan de Volterbeek in de Aa-landen. Vlak voor het incident had hij al ruzie met een andere jongen in de instelling gekregen en had hij een mes uit de keuken gepakt. Uiteindelijk stuurde de begeleiding de jongen weg, blijkt uit een reconstructie.

De familie van Vazov wil nu weten of de instelling iets aan te rekenen valt. ‘Ze hebben mij gevraagd uit te zoeken of de RIBW aansprakelijk te stellen is’, zegt de advocaat in de Stentor.

Meisje aangevallen
Eerder vertelde een andere ex-bewoonster van de RIBW in de Aa-landen al dat er meer zaken niet goed waren geregeld aan de Volterbeek. Zo werd er volgens haar een meisje aangevallen door een groep jongens en liep er ongekwalificeerd personeel rond dat bovendien een te zware werkdruk had. Volgens een onderzoek dat de RIBW zelf instelde, blijken er geen problemen te zijn. De uitkomsten van dat onderzoek worden – ‘wegens privacy’ – echter niet openbaar gemaakt.

Back to top button