Fans van PEC en Ajax met elkaar op de vuist

PolitieBij een confrontatie tussen ‘supporters’ van Ajax en PEC Zwolle op de Ceintuurbaan zijn op zondagmorgen 9 november rond 01.20 uur 36 personen aangehouden.

Gedurende de wedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen op zaterdagavond 8 november ontving de politie signalen dat er iets op handen was rondom het stadion. Er hing een gespannen sfeer en er verzamelden zich groepen mensen op verschillende plekken in de buurt van de Ceintuurbaan en Meppelerstraatweg.

Stenen gooien
Deze groepen bestonden uit grotendeels Ajax-supporters. Rond 01.15 ontstond een confrontatie tussen twee grote groepen bij de kruising van de Ceintuurbaan en de Meppelerstraatweg. Over en weer werd gegooid met stenen en glaswerk en ze gingen elkaar te lijf met allerhande slagwapens: stokken, metalen pijpen en biljartkeus.

Ingesloten
Doordat de politie snel ingreep werd een grotere confrontatie voorkomen. De 31 verdachten, hoofdzakelijk afkomstig uit (omgeving) Amsterdam en 5 Zwollenaren werden ingesloten op het bureau in Zwolle. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt. Waarom de Ajax-fans in Zwolle waren is niet bekend. Wellicht waren ze op doorreis, voor de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden, op zondag.

Inmiddels zijn 31 hooligans alweer vrijgelaten en zitten vijf Ajax-‘supporters’ nog vast in Zwolle.

Back to top button