Fans van PEC trekken zaterdag massaal binnenstad in

De supportersclub van PEC Zwolle heeft fans van de club opgeroepen om zaterdag vanaf 12.00 uur massaal de binnenstad in te trekken als ludiek protest tegen de afgelasting van de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.

Burgemeester Henk Jan Meijer zette eerder deze week een streep door het openingsduel van het nieuwe seizoen, omdat er niet genoeg politie op de been was. Vakbonden van de politie hebben een conflict met de minister wegens cao-onderhandelingen en besloten om te staken tijdens de eerste speelronde in de eredivisie.

‘Praagse’ middag
De Supportersclub van PEC Zwolle roept Zwollenaren van jong en oud op om de open gevallen vrije tijd te spenderen in het Zwolse Centrum bij de Zwolse Horeca, als vorm van ludiek protest. ‘Daarnaast roepen wij alle Zwolse kroegen op om hun terras open te stellen voor het blauwwitte gezelschap. Ook roept de supportersclub op, om er een gezellige ‘Praagse’ middag van te maken en zeker geweld thuis te laten. Laten we duidelijk zijn: In onze eigen stad wordt niet gesloopt’, schrijven de initiatiefnemers. Om 12.00 uur zijn de fans van plan zich te verzamelen bij café het Fluitje. De supportersvereniging van PEC Zwolle steunt de actie.

Ondernemers in de binnenstad maken zich wel zorgen over de komst van voetbalsupporters en hopen dat de politie voldoende manschappen op de been heeft om eventuele problemen te voorkomen.

Back to top button