woensdag , 1 februari 2023
Grote Zwolse Verkeersquiz 2017
De Ichtus was de winnaar van 2016

Finales van Zwolse verkeersquiz in Odeon

De finales van de Grote Zwolse Verkeersquiz 2017, voor basisschoolleerlingen uit groep 6, vinden plaats op donderdagmiddag 9 maart in Odeon (Blijmarkt 25).

Klaas van Kruistum – bekend van onder meer Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp live – presenteert de quiz. Tijdens de finale gaan tien klassen de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft. Basisschool De Ichtus is de winnaar ban vorig jaar.

De halve finales starten om 12.30 uur. Direct aansluitend vinden de finales plaats. Wethouder Verkeer en Vervoer Filip van As, reikt om 14.30 uur de wisselbeker uit aan de winnende school.

Voorrondes
Alle Zwolse basisscholen waren uitgenodigd mee te doen aan de voorrondes van de Grote Zwolse Verkeersquiz. 27 Zwolse basisscholen met in totaal 972 leerlingen hebben hieraan deelgenomen. De tien scholen die de vragen in de voorronde het beste hebben gemaakt en de finalerondes op 9 maart mogen spelen, zijn: De Ichthus, De Wilgenburg, De Duyvencamp, De Campherbeek, De koningin Emmaschool, Het Saffier, De Werkschuit, De Octopus, De Ark en de Oosterenk.

Halve finale en finale
Van elk van de tien scholen spelen de twee beste leerlingen mee in de halve finales. Klasgenoten kunnen hen vanuit de zaal aanmoedigen met spandoeken en kunnen de score zien op een groot scherm. De deelnemertjes beantwoorden vragen over lokale verkeerssituaties die worden getoond met foto’s. Het zijn allemaal situaties waarmee de leerlingen zelf ook in aanraking kunnen komen.
De vier beste scholen uit de halve finale spelen aansluitend mee in de finale. Het duo met de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht wint deze finale. Zij ontvangen een grote wisselbeker uit handen van wethouder Van As. Daarnaast is er een prijs voor de school met het leukste spandoek.