woensdag , 27 september 2023
Hedon

Flinke groei voor Hedon

Hedon heeft in 2014 meer bezoekers getrokken dan was verwacht. Tijdens ongeveer 300 evenementen kwamen er 85.000 mensen naar de poptempel, blijkt uit het jaarverslag.

Hedon blikt zelf terug op een vruchtbaar jaar. Na de rigoureuze verbouwing kwamen er 85 duizend mensen naar concerten en andere evenementen. Dat zijn er 15 duizend méér dan begroot. Deze aantallen zijn exclusief de activiteiten die buiten de deur werden georganiseerd, dit waren er 135.

Financieel
Ook financieel heeft Hedon een kleine winst weten te boeken van 11 duizend euro, terwijl er rekening was gehouden met een aanloopverlies. Die begroting is enigszins vertekend, omdat de kosten van de verbouwing niet zijn meegerekend.

Subsidies
Eerder liet een deel van de Zwolse politiek weten de subsidies voor Hedon stop te willen zetten. Dat zou een behoorlijke aderlating zijn voor de begroting, want in 2014 stroomde er meer dan twee miljoen euro van subsidiepotjes en fondsen naar de instelling. In het najaar komt het college met een nieuwe cultuuragenda voor de stad. Daarin moet een bezuiniging van zo’n een miljoen euro worden gerealiseerd.