Forse stijging aantal corona besmettingen in Zwolle

Het aantal besmettingen met het coronavirus COVID-19 is in Zwolle afgelopen week gestegen naar 31. Dat meldt het RIVM vandaag (dinsdag) in haar laatste update.

Vorige week stond het aantal besmettingen van de laatste twee weken in Zwolle nog op 17, nu dus op 31, een stijging van 80%. Inmiddels blijkt er ook een leerling van het Thomas a Kempis College positief te zijn getest op COVID-19. Ook in de regio Zwolle is het aantal besmettingen in een week tijd opgelopen: Kampen (13), Raalte (12), Ommen (9), Dalfsen (6) Heerde (6), Oldebroek (4), Zwartewaterland (1), Staphorst (2).

Het RIVM meldde afgelopen week al dat de stijging van het aantal besmettingen in de regio IJsselland sinds half april niet zo fors zijn geweest.

Forse stijging in Nederland
Afgelopen week meldden de GGD’en in Nederland 5.427 nieuwe personen die positief testten op COVID-19. Daarmee is het aantal nieuw gemelde personen met een positieve testuitslag veel hoger dan afgelopen week (3.597 personen). In het hele land nam het aantal positief geteste mensen toe. De grootste stijging was  te zien in Zuid-Holland en Noord-Holland.

Leeftijdscategorie
In alle leeftijdscategorieën is een stijging zichtbaar, maar de grootste toename van het aantal positieve gevallen valt in de leeftijd 20-24 jaar. De meeste mensen zijn thuis besmet geraakt. Behalve de thuissituatie worden ook familie, kennissen en vakanties veel genoemd als setting van besmetting.

Testen
Tussen 31 augustus tot en met 7 september lieten 180.182 personen zich testen. In de week hiervoor lieten zich 163.572 personen testen. Van de mensen die zich afgelopen week lieten testen en waarvan de testuitslag bekend is, heeft 2,8% een positieve uitslag. In de week hiervoor was dit 2,2%.

Back to top button