Forum voor Democratie (FVD) organiseert ‘klimaatdiscussie’ in Zwolle

Forum voor Democratie Overijssel organiseert vrijdag 28 februari bij de Agnietenberg in Zwolle een discussie over het klimaatbeleid in Overijssel. Prominente sprekers zijn klimaatjournalist Marcel Crok, gedeputeerde Tijs de Bree (PvdA), oud VVD-Kamerlid Gert-Jan Oplaat en oud SGP-wethouder Sytse de Jong uit Staphorst.

De avond is openbaar en gratis, na aanmelding via twitter (dm aan @annemariegelder) of Whatsapp of sms naar 06-41855062 en legitimatie bij binnenkomst. Ontvangst 19.30 uur, programma van 20.00-22.30 uur.

Positief verhaal
De eerste spreker is scheikundige en wetenschapsjournalist Marcel Crok, medeoprichter van de Climate Intelligence Foundation (Clintel). Crok gaat een positief verhaal vertellen. Hij gaat ervan uit dat het klimaat wellicht opwarmt, maar dat er ook dan voldoende welvaart, voedsel, natuur en ruimte is voor iedereen.

Klimaatakkoord
Tijs de Bree (PvdA), gedeputeerde in de Provincie Overijssel voor onder meer de portefeuilles Energie en Milieu, licht het beleid toe van het provinciebestuur op het gebied van de energietransitie, in relatie tot het klimaatakkoord.

Boerenfamilie
De volgende spreker, Gert-Jan Oplaat, zat van 1998 tot 2006 in de Tweede Kamer voor de VVD en was voorzitter van VVD-Overijssel. Hij komt uit een boerenfamilie, vertelt vanuit de ondernemerspraktijk over zijn opvattingen over klimaatbeleid en kan boeiend vertellen hoe hij elders in de wereld zag dat er met klimaat wordt omgegaan.

Back to top button