Foutje, schaakbord in Park de Wezenlanden staat verkeerd om

Een van de schaakborden die vorige maand in Park de Wezenlanden is neergezet staat voor de rolstoelgebruiker verkeerd om.

Wie als rolstoelgebruiker in Park de Wezenlanden een potje wil schaken ziet dat het bord de verkeerde kant op staat. Initiatiefnemer Jesús Medina Molina hoopt dat de gemeente de fout kan herstellen. ‘De rolstoeltoegankelijke schaaktafel in Park de Wezenlanden in Zwolle staat niet goed geplaatst. De rolstoelgebruiker die er een partijtje aan gaat schaken treft rechtsonder een zwart veld aan, dit moet wit zijn. Kunt u de leverancier Stedon vragen dit op te lossen’, zegt Molina op zijn twitterkanaal.

Dementie
Medina Molina hoopt dat er niet alleen gespeeld wordt, maar dat het ook zorgt voor contact tussen mensen. Bovendien hoopt hij dat mensen hun hersenen activeren door te spelen. ‘Ik ben ontzettend blij, want er zijn steeds meer plekken in het land, in onze wijken, waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, en waar men het brein fit kan houden’, schrijft hij op LinkedIn. ‘Het aantal mensen in Nederland met dementie is nu zo’n 290.000 en de verwachting is dat dit aantal explosief zal stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040. Kortom, actief blijven, naar buiten gaan en wandelen naar het park of plein, anderen ontmoeten en het brein fit houden, is belangrijk.

Back to top button