Fraterhuis betaalt schulden eerder af

FraterhuisHet gaat goed met Filmtheater Fraterhuis. De bezoekersaantallen nemen toe, het complex is opgeknapt én een oude schuld is drie jaar eerder dan gepland terugbetaald, laat directeur Henriëtte Boerhof weten.

In 2008 klopte het Fraterhuis nog bij de gemeente aan voor een garantstelling van een lening van 92 duizend euro bij de bank. Die kreeg het uiteindelijk van de Zwolse politie, waarna het filmhuis zijn huisvesting heeft kunnen optimaliseren.

Deze week geeft directeur Henriëtte Boerhoff aan dat het geen beroep meer hoeft te doen op een gemeentelijke garantstelling. ‘Het gaat bijzonder goed met het Fraterhuis: het aantal voorstellingen en het aantal bezoekers vertoont in grote lijn een stijgende tendens (naar verwachting in 2015 80.000 betalende bezoekers per jaar). De accommodatie maakte ook extra activiteiten mogelijk, zoals de Fraterhuis Academie. Wij zijn er trots op dat we dit alles met onze grote groep vrijwilligers tot stand hebben kunnen brengen. ‘

De investeringen in het Fraterhuis hebben een zodanig rendement gehad dat de lening bij de bank drie jaar eerder is afgelost dan gepland.

Back to top button