Frustraties lopen op na nieuwe blamage PEC Zwolle

ME die de hoofdingang een paar minuten blokkeert, een scheidsrechter die de wedstrijd stil legt en ook nog eens een 2-3 nederlaag tegen Willem II. Met de Kerstdagen in aantocht werkt de ploeg van John van ’t Schip vooral in chaos.

De onrust bij PEC Zwolle is te wijten aan de erbarmelijke resultaten. Was vorige week promovendus Fortuna Sittard met liefst 3-0 te sterk, vrijdagavond bleek de ploeg van John van ’t Schip in eigen huis ook niet opgewassen tegen laagvlieger Willem II: 0-2. Al na ruim een kwartier voetballen keek PEC Zwolle tegen een 0-2 achterstand aan en begonnen de fluitconcerten en de roep op een voortijdig vertrek van Van ’t Schip.

Staken
Na rust moest scheidsrechter Richard Martens het duel een aantal minuten staken, nadat PEC Zwolle-supporters achter het doel van Willem II-keeperĀ Timon Wellenreuther voorwerpen op het veld gooiden. Van ’t Schip gaf daar de arbiter de schuld van. ‘Het heeft ermee te maken dat de scheidsrechter niet optreedt tegen bepaalde dingen. Willem II kon naar hartenlust tijdrekken. Dat moet hij bestraffen, daar heeft hij gele kaarten voor op zak’, aldus de PEC Zwolle-coach tegenĀ FOX Sports.