woensdag , 29 maart 2023

FvD neemt ook deel aan gemeenteraadsverkiezingen

Forum voor Democratie neemt volgend jaar ook deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zegt Zwollenaar Gert Reedijk die voor de partij kandidaat was voor de Tweede Kamer-verkiezingen.

Reedijk zal zich overigens zelf niet aanmelden voor een plek in de Zwolse gemeenteraad. ‘Maar Forum gaat wel deelnemen aan gemeenteraad- en Statenverkiezingen. Het zoeken naar geschikte kandidaten is begonnen.’

GeenPeil
Eerder liet ook GeenPeil al weten deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen (21 maart 2018). Zwollenaar Sander Giebels, ook op de lijst voor de landelijke verkiezingen, zal in zijn eigen stad een poging kunnen wagen, vertelde lijsttrekker Jan Dijkgraaf op een bijeenkomst in Zwolle.

PVV
En daags na de landelijke verkiezingen is de PVV ook begonnen met het werven van gemeenteraadsleden. De partij van Geert Wilders wil zich volgend jaar voor het eerst melden in de lokale politiek.
Op basis van het stemgedrag in Zwolle voor de Tweede Kamer-verkiezingen zou de PVV 3 raadszetels hebben gehaald, FvD waarschijnlijk 0, net als GeenPeil.