Geen extra geld armoedebestrijding, wel voor zebrapad

Zwolle krijgt een gekleurd zebrapad. Dat heeft de gemeenteraad maandagavond besloten. In dezelfde vergadering werden voorstellen om het armoedebeleid voor de kansarme inwoners in de stad aan te pakken van tafel geveegd.

PvdA-raadslid Patty Wolthof en D66-raadslid Claudia van Bruggen waren de vurige pleitbezorgers om op een prominente plek in de stad een gekleurd zebrapad aan te leggen, om zo een signaal af te geven dat iedereen in Zwolle meetelt. Volgens wethouder Filip van As zijn de kosten van de aanleg van zo’n zebrapad minimaal. Hij sprak van ‘honderden euro’s en geen duizenden euro’s.’ Een berekening van die kosten gaf hij echter niet. In Tilburg kostte een dergelijk pad 4.000 euro en in het Australische Newcastle werden de kosten zelfs op 17 duizend euro geraamd.

Armoedebeleid
In dezelfde vergadering bleek een meerderheid van de gemeenteraad – waaronder PvdA en D66 – tegen een aantal moties┬ávan SP, GroenLinks en Swollwacht om kansarme Zwollenaren te helpen door meer budget beschikbaar te stellen voor het armoedebeleid. In de stad groeien ongeveer 2.800 kinderen op in armoede en volgens onderzoeken komt die armoede ook voor bij veel andere doelgroepen, zoals alleenstaanden of gezinnen met oudere kinderen.

Back to top button