Gekleurd zebrapad komt bij Hanzelaan

Zwolle krijgt op 6 augustus een gekleurd zebrapad aan de Hanzelaan. De gemeente heeft niet bekend gemaakt hoeveel het ‘gaybrapad’ gaat kosten.

Het zebrapad moet benadrukken dat de stad elke seksuele geaardheid accepteert en is een initiatief van onder andere PvdA-raadslid Patty Wolthof en D66-collega Claudia van Bruggen. De kosten van het pad zijn niet bekend gemaakt door de gemeente. Eerder vertelde wethouder Filip van As dat het om ‘honderden euro’s’ zou gaan, maar in andere steden in Nederland liepen de kosten op tot zo’n vierduizend euro. In Australia waren de kosten van een dergelijk zebrapad zelfs meer dan 10 duizend euro.

Problemen
Het zebrapad in Zwolle zorgt ook voor gefronste wenkbrauwen bij specialisten, omdat de regels het niet toelaten om er een officieel zebrapad van te maken. Die hoort namelijk zwart-wit te zijn. Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen zegt in de Stentor stellig: ‘Ik ben hier geen voorstander van, dit moet je absoluut niet doen. Als je met zebrapaden gaat klooien, krijg je problemen.’

Opening 6 augustus
De regenboogloper in Zwolle bevindt zich achter het station, op de Hanzelaan, ter hoogte van het Lubeckplein. De opening vindt plaats op zaterdag 6 augustus om 9.30 uur, voorafgaand aan de Europride Canal Parade in Amsterdam.

Back to top button