Gelovigen en niet-gelovigen vanavond in gesprek in de Tagrijn

Een Twitterdiscussie tussen de voorzitter van het Humanistisch Verbond en de studentenpastor van de Hogeschool Windesheim leidt tot een verbroederend event: de eerste Ketterborrel, vanavond (donderdag 12 juli) om 20:00 uur in de Tagrijn.

Op 21 juni wenste Bas den Herder, voorzitter van afdeling Zwolle en Omstreken van het Humanistisch Verbond, zijn volgers via Twitter een fijne Wereldhumanismedag toe ‘zonder religieuze dogma’s’. Daar reageerde de Zwolse studentenpastor Martin Jans op. ‘Waarom zouden er geen religieuze dogma’s mogen zijn?’ vroeg de pastor zich af, waarna zich een discussie tussen meerdere Twitteraars ontspon die eindigde in een uitnodiging van Jans aan Den Herder om een kop koffie te gaan drinken. Na een kopje koffie komt natuurlijk een borrel en zo was de Ketterborrel geboren.

Bierviltjes
De Ketterborrel is een voorlopig eenmalig evenement voor ongelovigen en gelovigen, politiek correcten en heilige huisjes-schoppers. Tijdens de borrel wordt gebruik gemaakt van de onlangs door het  Zwolse studentenpastoraat voor de Bruisweek geïntroduceerde bierviltjes met daarop thema’s die uitnodigen tot gesprek. Ook zal er een KetterQuiz plaatsvinden. Toegang is gratis, drankjes zijn voor eigen rekening.

Thema’s
Genoeg  onderwerpen om over te praten, met de onlangs opnieuw opgelaaide discussie over het Kerstevent in Zwolle, religie en politiek, religieus onderwijs, de vraag of atheïsme een geloof is en op welke manier gelovigen en niet-gelovigen met elkaar kunnen samenleven.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Waar: Café de Tagrijn, Buitenkant 8 Zwolle
Wanneer: donderdag 12 juli, vanaf 20:00 uur[/box]

Back to top button