Gemeenschap moet schmink Zwolse politici betalen

De gemeente Zwolle trekt zo’n 9.000 euro aan gemeenschapsgeld uit voor het carnavalsfeest, rekende de Stentor uit. Daaruit blijkt dat de Zwollenaar 750 euro moet neertellen voor de schmink en kostuums van ambtenaren.

Vijf wethouders, de burgemeester, een gemeentesecretaris en een ondersteunende ambtenaar worden allen opgetuigd met een mooi kostuum en een fris gelaat tijdens het carnaval in de stad. De stad heeft er 750 euro gemeenschapsgeld voor gereserveerd. CDA-raadslid Martijn van der Veen ziet daar geen probleem in. ‘Ze hoeven het naar mijn mening niet zelf te betalen. Ze zijn daar uit hoofde van hun functie, niet omdat ze het leuk vinden.’

Verder wordt er zo’n 5.000 euro uitgetrokken voor de optocht, en nog eens 3.300 euro gaat naar subsidie voor carnavalsvereniging de Eileuvers.

75 miljoen euro subsidie in Zwolle
Eerder werd bekend dat Zwolle flink moet bezuinigen, maar dat de stad jaarlijks wel 75 miljoen euro aan subsidies verleend. Een stad zoals Apeldoorn (groter dan Zwolle) geeft 25 miljoen euro per jaar mínder uit aan subsidies.

Foto: David Yu | Flickr

Back to top button