Gemeente betaalt zo’n half miljoen voor Stadshoeve

Park de Stadshoeve, de wijkboerderij in Stadshagen, wordt toch gebouwd. Om deze aanwinst mogelijk te maken, draagt de gemeente € 423.000 over aan de stichting De Stadshoeve. Dat bedrag kan nog oplopen.

Ondanks alle inspanningen van de stichting heeft een crowdfundingsactie niet de verlangde € 100.000 opgebracht. Het college vindt echter dat dit geen belemmering mag zijn voor de realisatie van de Stadshoeve.

Wijkboerderij
De plannen voor het park bestaan uit een wijkboerderij met een ontmoetingsfunctie en een educatieve functie. Daarnaast zijn er dierenweiden, tuinen (educatieve en pluktuinen) en een avontuurlijke speelplaats. De wijkboerderij biedt naast stallen voor de dieren ruimte voor diverse functies zoals een theehuis, workshops en een educatieruimte. Het Park de Stadshoeve kan een belangrijke rol vervullen in de sociale samenhang van Stadshagen.

Twee jaar
De wijkboerderij is een initiatief van en voor bewoners van Stadshagen. De afgelopen twee jaar is dankzij de enthousiaste inzet van bewoners veel werk verricht. Er is een stichting opgericht die de oprichting van de wijkboerderij coördineert. Verschillende varianten zijn onderzocht naar haalbaarheid en wensen van de bewoners.

Gemeente vult aan
Voor het ontbrekende bedrag van € 100.000 is de stichting in september een crowdfundingsactie begonnen. Inzet was om op 15 december het benodigde bedrag ingezameld te hebben. Ondanks alle inspanningen en acties van onder meer scholen uit de wijk is de stichting er niet in geslaagd om het vereiste bedrag binnen te halen. De stichting bekijkt nu of het mogelijk is de al gedoneerde bedragen alsnog voor de wijkvoorziening te kunnen gebruiken. Afhankelijk hiervan vult de gemeente het benodigde bedrag aan. De stichting bekijkt ook nog waar mogelijk kosten beperkt kunnen worden. De opening van de Stadshoeve is gepland rond de zomer van 2016.

Back to top button