Gemeente geeft groen licht voor Foodcourt

De gemeenteraad van Zwolle is akkoord gegaan met de komst van een Foodcourt, waar Burger King, KFC, Subway en La Place een plek zullen krijgen. Tegenstanders dreigen echter nog met rechtszaken.

Eindelijk is er een politieke beslissing genomen over de komst van het Foodcourt op de plek van De Vrolijkheid aan de Oude Meppelerweg. Wel zijn er op het laatste moment nog een aantal wijzigingen (moties) aangenomen. Zo moet er extra gelet worden op de veiligheid voor fietsers, moet er gekeken worden naar de drukte op de Ceintuurbaan, zal het mastenbeleid worden geƫvalueerd en moeten bewoners gecompenseerd worden voor het groen dat zal sneuvelen.

Alleen GroenLinks (tegen fastfood) en Swollwacht (tegen hoge attentiemasten in de stad) stemden tegen het voorstel.

Rechtszaken
Hoelang Zwollenaren nog moeten wachten voor een Whopper of een bucket met chicken wings is nog niet bekend. Omwonenden en McDonald’s’ franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra hebben eerder aangekondigd naar de rechter te stappen op het moment dat de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen. Nu dit is gebeurd, is het wachten of zij daadwerkelijk de komst zullen vertragen door een stap naar de rechtbank.

Back to top button