Gemeente plaatst verkeerslichten bij beruchtste kruising in Zwolle

In de week van 9 mei worden verkeerslichten geplaatst op de kruising van de Katerdijk met de oprit naar en de afrit van de A28. De verkeerslichten vergroten de veiligheid op deze kruising, waar de afgelopen jaren tientallen aanrijdingen plaatsvonden.

Van 9 tot en met 13 mei gaat de kruising op de schop en worden de verkeerslichten geplaatst. Het verkeer ondervindt enige hinder van de werkzaamheden. De rijrichting over de Katerdijk van de binnenstad naar Zwartewaterallee en Blaloweg blijft toegankelijk. De tegenovergestelde rijrichting (de stad in) is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de Burgemeester Roelenweg. De afrit Katerdijk van en naar de snelweg blijft tijdens de werkzaamheden wel toegankelijk.

Maatregelen
De afgelopen jaren vonden regelmatig aanrijdingen plaats tussen verkeer op de Katerdijk en verkeer dat de snelweg op of juist afrijdt, onlangs nog op 26 maart. De kruising stond bekend als risicovol.
Onderzoek wees uit dat het plaatsen van verkeerslichten op deze locatie de beste oplossing is om de verkeersveiligheid te verbeteren, met minimale gevolgen voor de verkeersdoorstroming en zo min mogelijk extra reistijd voor lijnbussen.

Back to top button