vrijdag , 27 januari 2023

Gemeente verbiedt demonstratie tegen Zwarte Piet

De gemeente heeft de demonstratie tegen Zwarte Piet een paar uur voor de intocht van Sinterklaas in Zwolle verboden. De politie vertelde de initiatiefnemers dat er geweld gebruikt zou gaan worden mocht de demonstratie doorgang vinden.

Volgens de politie kon de veiligheid van de demonstranten niet worden gegarandeerd. Ook is er een verbod voor de demonstranten om alsnog de binnenstad in te gaan om te protesteren tegen het racisme dat volgens hen Zwarte Piet met zich meebrengt.

Een paar uur voor de intocht van Sinterklaas heerste er een grimmige sfeer rond het Kerkbrugje waar tegenstanders van de demonstratie zich hadden verzameld. Politie was daar reeds aanwezig.

Eén reactie

  1. En ondanks dat verbod gingen ze toch de stad in. En kregen ze ruzie. Dat heet uitlokken en het negeren van een verbod. Hoeveel straf krijgen ze dáárvoor? En waarom krijgen gelijk de voetbalsupporters de schuld? 99% van de burgers moet niks hebben van deze activisten die zo vreedzaam zijn dat menig ouder gister het sinterklaasfeestje verliet.