vrijdag , 27 januari 2023
Kerst in Zwolle

Gemeente Zwolle blijft omstreden kerstfeest subsidiëren

De gemeente Zwolle ziet geen reden om de subsidie in te trekken van het omstreden kerstfeest dat in december landelijke opschudding veroorzaakte. Dat zegt ze in antwoord op vragen van de SP.

Het kerstfeest kwam afgelopen december in opspraak, nadat de organisatie op haar website liet weten dat er alleen vrijwilligers welkom waren die het christelijke geloof zouden ondersteunen. Het kerstfeest in Zwolle leidde tot landelijke verontwaardiging.

Subsidie
De SP wilde van het college opheldering, onder andere over de verstrekte subsidie. Het kerstfeest blijkt 1.500 euro te hebben gekregen uit de totale pot van WintersZwolle. De gemeente heeft vervolgens ook nog eens zélf 3.000 euro aan de organisatie geschonken. Ze zegt dat er geen reden is om de subsidies volgend jaar terug te draaien. ‘Wij geven subsidie aan het evenement WintersZwolle, waar het Kerst Event een onderdeel van is. WintersZwolle is een zeer divers evenement met vele activiteiten en een grote enthousiaste betrokkenheid van vele Zwollenaren. Dat geldt ook voor het Kerst Event. Wij zien geen reden om ons subsidiebeleid ten aanzien van WintersZwolle te veranderen.’

Kijk hier voor alle antwoorden op de vragen van de SP.