Gemeente Zwolle en ROVA halen gratis uw tegels op

Gemeente Zwolle en ROVA lanceren de Tegeltaxi voor Zwollenaren die tegels wippen en vervangen door groen. De gewipte tegels kunnen ze laten ophalen door de Tegeltaxi.

Door het afvoeren van de tegels gemakkelijk te maken, hopen Zwolle en ROVA nog meer inwoners te stimuleren om hun tuin te vergroenen. De tegels moeten wel eerst worden aangemeld op de website zwolle.nl/tegeltaxi.

De Tegeltaxi rijdt 2×2 dagen in augustus (23/24) en september (27/28) en wordt aangeboden door de gemeente Zwolle en ROVA. Zij hebben de handen ineengeslagen om inwoners te stimuleren een tandje bij te zetten in de strijd om de Gouden Tegel van het NK Tegelwippen. Deze ludieke wedstrijd eindigt op 30 september aanstaande. Zwolle doet het goed maar om in de top 3 te eindigen moet er nog wel wat gebeuren. Gaat het de Zwollenaren lukken?

Tussenstand
Het NK Tegelwippen is ruim vier maanden aan de gang. Zwolle staat er goed voor ten opzichte van Deventer, de directe opponent die nu op plek 37 staat. Maar de Blauwvingers moeten Enschede voor zich dulden op plek 6! Gemeente Kampen staat op plaats 13 in de ranglijst. Er zijn op moment van schrijven 677.714 tegels totaal gewipt in Nederland.

Back to top button