Gemeente Zwolle keert per ongeluk 230.000 euro te veel uit aan minima en bedrijven

De gemeente Zwolle heeft door een menselijke fout 230.000 euro te veel uitgekeerd aan inwoners die minimaregelingen hebben aangevraagd én aan bedrijven die met de gemeente zaken doen in het sociaal domein. De foute betalingen vonden op 1 en 4 maart plaats.

Bij inwoners gaat het hier om eenmalige bedragen waarvoor de aanvragers een beschikking hebben ontvangen, zoals Individuele Inkomenstoeslag, Zorgkostenregeling en het Participatiefonds en om enige nabetalingen van reguliere bijstand.

Dubbele betalingen
Bij de bedrijven gaat het om geleverde diensten in een bepaalde periode. De dubbele betalingen vonden plaats op vrijdag 1 maart en maandag 4 maart. In totaal gaat het om 404 ontvangers die met elkaar een bedrag van 230.000 euro hebben ontvangen (117.000 euro aan bedrijven en 113.000 euro aan inwoners). Inmiddels zijn maatregelen getroffen om betrokkenen te informeren, zegt de gemeente. ‘Daarbij leggen we gericht contact; onze inzet er op gericht is om de teveel uitbetaalde bedragen terug te ontvangen. Verder zullen we de ontstane situatie evalueren.’

Back to top button