50.000 euro voor speelobject Gasthuisplein

De gemeente Zwolle schrijft een prijsvraag uit voor het ontwerp van een kunstobject op het Gasthuisplein. De winnaar mag voor 50.000 euro gaan bouwen.

Het Gasthuisplein wordt opnieuw ingericht. De ambitie is om van het Gasthuisplein een centrale ontmoetingsplek voor jong en oud in de binnenstad te maken. Dus ook een aantrekkelijke speelplaats voor kinderen. Daarom laat de gemeente Zwolle voor het Gasthuisplein een kunstobject ontwerpen dat leuk is om mee en op te spelen.

Opdracht
‘Deelnemers aan de prijsvraag krijgen de opdracht een speelobject te ontwerpen die jong en oud uitnodigt om samen het Gasthuisplein te beleven’, aldus de gemeente. Belangrijk daarbij is dat object het niet alleen leuk is om op en mee te spelen, maar tegelijkertijd ook een aantrekkelijke verschijning op het Gasthuisplein is. De winnaar wordt op 19 april 2017 bekendgemaakt.

Informatiebijeenkomst en rondleiding
Op maandag 12 december 2016 is er om 10.30 uur in het Stadhuis (Grote Kerkplein) een informatiebijeenkomst over de prijsvraag met aansluitend een rondleiding op het Gasthuisplein. Aanmelden is mogelijk tot en met 11 december via inkoop@zwolle.nl onder vermelding van ‘rondleiding prijsvraag Gasthuisplein’.
De volledige beschrijving van de prijsvraag en bijbehorende stukken is te vinden op www.zwolle.nl/prijsvraaggasthuisplein.

Back to top button