woensdag , 21 februari 2024

Gemeente Zwolle: ongelukkige timing bij neerzetten hekken sinterklaasintocht

De gemeente Zwolle heeft spijt dat ze zaterdag tijdens de sinterklaasintocht hekken heeft geplaatst, terwijl kinderen en ouders stonden te kijken. Op social media regende het woedende klachten over de handelwijze in Zwolle. Op filmpjes is te zien hoe boze ouders en huilende kinderen toekeken dat het zicht werd belemmerd door hekken.

De intocht in Zwolle was alleen toegankelijk voor 5.000 mensen die een coronabewijs konden laten zien. Voor zaterdag was het maximum aantal kaarten al vergeven. Toeschouwers zonder kaartjes stonden langs de kant te kijken, maar hen werd het zicht tijdens de intocht opeens ontnomen toen er dichte hekken werden geplaatst. ‘Door te kiezen voor een afgezet terrein kon er gecontroleerd worden op coronatoegangsbewijzen om zo een veilig en verantwoord feest mogelijk te maken. Dat niet iedereen daar blij mee is weten we, maar we hebben ook in Zwolle rekening te houden met de landelijke richtlijnen. Deze opzet past daar in’, zegt de gemeente Zwolle vandaag (maandag).

Frustratie
De hekken waren volgens de gemeente bedoeld om bezoekers te geleiden en ophoping van kijkers te voorkomen. ‘Niet om (ongevaccineerde) ouders en hun kinderen tegen te houden. Het spijt ons als die indruk is ontstaan. Het is vervelend dat een deel van de hekken zijn neergezet terwijl er al ouders stonden te kijken met kinderen. Dat is een ongelukkige timing en we begrijpen de frustratie van ouders die daar weg moesten.’