Gemeente Zwolle sluit tóch nieuw contract met Welzorg

Vanaf 1 januari 2019 worden hulpmiddelen vanuit de Wmo (zoals rolstoelen of scootmobiels) in Zwolle geleverd door Meyra én Welzorg. De aanbesteding die de gemeente hiervoor heeft gedaan, is door deze twee partijen gewonnen.

Eerder werd Welzorg nog als een partner gezien die vooral prutswerk leverde en waar de gemeente graag zo snel mogelijk van af wilde. Nu stelt de gemeente Zwolle in een persbericht: ‘In de aanbesteding is ingezet op goede kwaliteit en keuzevrijheid.’

Cliënten die al een hulpmiddel hebben, houden dit hulpmiddel ook na de ingangsdatum van het contract. Ze krijgen een brief en kunnen kiezen door welke leverancier ze service en onderhoud willen laten uitvoeren. Mensen die niet kunnen of willen kiezen worden verdeeld volgens een wijkindeling. Bij het aanvragen van een nieuw hulpmiddel kan gekozen worden uit één van de twee leveranciers, die vervolgens ook service en onderhoud zal uitvoeren.

Vertraging
Welzorg is op dit moment de enige leverancier van de Wmo-hulpmiddelen. Het huidige contract liep af op 1oktober 2018 en zou niet verlengd worden. Door een juridische procedure met één van de partijen die had ingeschreven, heeft de aanbesteding vertraging opgelopen. Het huidige contract wordt daarom verlengd tot 1 januari 2019.

Reacties

  1. Het is een schande dat de gemeente Zwolle überhaupt nog zaken doet met Welzorg. Ik ga er maar even vanuit dat die juridische procedure Welzorg betreft want op basis van geleverde prestatie kan het onmogelijk. Ik heb een stevige baan in het bedrijfsleven gehad en helaas nu volledig afgekeurd maar ik denk dat ik dit soort zaken nog redelijk kan beoordelen. Een bedrijf dat liegt en bedriegt mag in de zorg niet actief zijn. Dat mensen zelfs de straat op willen om hun ongenoegen uit te spreken zegt denk ik heel veel. Ze hebben vaak met demente cliënten te maken. Daar maken ze er gewoon een rotzooitje van want ze zijn niet bij machte om op te treden. Ik denk dat dit wel 50% van hun klanten zijn. En daarom is integriteit heel belangrijk en dan komt de gemeente in beeld. Die moeten hiervoor zorgdragen. Ik moet zeggen dat ik persoonlijk erg te spreken ben over de gemeente maar ik denk dat ik geluk heb met de mensen die ik spreek maar beleidsmatig is het 180 graden anders. Beleidsmakers kom uit die toren en praat met ons want het is ongelooflijk wat er gebeurt. Dus Geen Welzorg.

  2. Zeer slechte zaak om met welzorg verder te gaan, lekke band 3 dagen moeten wachten en zeer onbeschofte benadering zoals je hoeft toch niet naar buiten, of neem maar een taxi heb ik niks aan kan amper lopen dus afhankelijk van scoot mobiel zo kan ik wel even door gaan.

Back to top button