Gemeente Zwolle sluit tunnel voor fietsers wegens coronamaatregelen

Vanaf 31 augustus is de Lünentunnel tussen 8.00 en 12.00 uur alleen toegankelijk voor voetgangers. Deze maatregel is tijdelijk.

Elk jaar is het aan het begin van het schooljaar extra druk met studenten die met het openbaar vervoer of met de fiets richting hogeschool Windesheim komen. Vooral op de route vanaf het station richting Campus zijn dan veel voetgangers en fietsers. Door deze drukte is het in de Lünentunnel lastiger om de 1,5 meter maatregel aan te houden. Samen met hogeschool Windesheim hebben we daarom gekeken hoe we de voetgangers meer ruimte kunnen bieden zodat ze zich beter aan de 1,5 meter afstand kunnen houden.

Fietsers afstappen
De komende periode is de Lünentunnel daarom op werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur enkel toegankelijk voor voetgangers. Fietsers die door de tunnel willen, moeten afstappen en een stukje lopen of kunnen de alternatieve route via de Parallelweg (langs het spoor) nemen. Deze route staat op borden aangegeven. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig om fietsers te informeren.

Studentenaantallen
De maatregel is tijdelijk in verband met de extra drukte aan het begin van het schooljaar in combinatie met de nog steeds geldende 1,5 meter maatregel. De afsluiting geldt alleen in de ochtend omdat dit het drukste moment van de dag is. Bovendien geeft Windesheim haar lessen vanwege de corona in shifts, waardoor de studentenaantallen ook al zoveel mogelijk over de dag worden gespreid.

Back to top button