Gemeente Zwolle stuntelt met informatie vliegroutes

De gemeente Zwolle heeft fouten gemaakt in haar informatievoorziening over de vliegroutes van vliegveld Lelystad die over Stadshagen gaan. Politici van Swollwacht en GroenLinks zijn niet te spreken en willen opheldering.

Op de website https://www.zwolle.nl/vliegroutes informeert de gemeente Zwolle haar burgers over de vliegroute naar vliegveld Lelystad die pal over Stadshagen gaat. Maar de informatie die daar wordt gemeld klopt niet, blijkt uit een memo van actiegroep HoogOverijssel.
Zelfs basiskennis blijkt foutief te worden gecommuniceerd in Zwolle. Zo stelt de gemeente dat de luchthaven in Lelystad een belangrijke rol zal vervullen in het overnemen van vluchten van Schiphol. Maar Lelystad neemt geen vluchten van Schiphol over, maar is aanvullend op Schiphol.

Verbijsterd
HoogOverijssel heeft in dit document alle informatie op een rij gezet. William Dogger (fractievoorzitter Swollwacht) en Michiel van Harten (raadslid GroenLinks) zijn verbijsterd over het gebrek aan kennis bij het college. Beiden hebben eerder al opheldering gevraagd bij wethouder Michiel van Willigen (ChristenUnie). Dogger: ‘Ik mag toch hopen dat de volksvertegenwoordiging juiste en correcte antwoorden van het College van B&W krijgt op gestelde vragen?’, schrijft hij in een mail aan het stadsbestuur.
Voor Van Harten is duidelijk dat de gemeente Zwolle kennis mist over dit dossier. ‘De gemeente mist deskundigheid en tot nu toe ook de drive om hier 100% scherp op te zitten. HoogOverijssel heeft dit meer. Samenwerken is nodig.’

Lees HIER alle bevindingen van HoogOverijssel over de verkeerde informatie van de gemeente Zwolle.

Back to top button