Gemeente Zwolle wil eigen mediakanaal beginnen

De gemeente Zwolle wil een eigen mediakanaal opzetten. Ze wil op die manier ‘de feiten brengen in plaats van het fake-nieuws op Facebook.’ Op 8 april moet de gemeenteraad akkoord gaan met het voorstel. Het is nog niet bekend hoeveel de plannen moeten kosten.

Het nieuwe mediakanaal is een idee van GroenLinks-wethouder Klaas Sloots en Swollwacht-wethouder William Dogger. Nog voordat de zogenoemde Perspectiefnota wordt behandeld, moet het kanaal operationeel zijn. Het zal gaan om een website, een Facebook-pagina, een twitter-account en een online televisiekanaal waar het College elke maandagmiddag aanschuift om plannen toe te lichten. ‘In Kampen doen ze dit al een paar jaar’, zegt Sloots. ‘Daar hebben ze goede ervaringen.’ Het platform van Kampen is hier te zien.

Hoofdredacteur
De kosten voor het mediakanaal zullen minimaal zijn, schrijft het College in een informatienota. Er worden geen externe journalisten ingehuurd, woordvoerder Twan Timmermans zal hoofdredacteur worden. Hij is ook presentator van het actualiteitenprogramma ’38 minutes’ dat op de maandagmiddag live zal worden uitgezonden.

Het voorstel wordt maandag 8 april besproken in de gemeenteraad.

UPDATE: De gemeenteraad heeft al op 1 april laten weten niet akkoord te gaan met het voorstel. Alleen Swollwacht en GroenLinks stemden voor.

Back to top button