Onderzoek treinverbinding Zwolle-Londen/Parijs/Brussel

De voltallige gemeenteraad wil onderzoeken of er vanuit Zwolle een rechtstreekse treinverbinding kan komen met Londen, Parijs en Brussel. Het CDA diende daartoe een motie in die door alle partijen is omarmd.

De gemeenteraad roept het college van Burgemeester en Wethouders van Zwolle op zich enthousiast uit te spreken voor deze kansen en nader onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor zowel de snelle hsl intercity treinen als voor de internationale treinen vanuit Londen, Brussel en Parijs.

Het College gaat het plan nu verder uitwerken met partners, zoals de provincie Overijssel, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, ProRail en de Nederlandse Spoorwegen. De NS had zich al eerder positief over het plan uitgesproken.

Een week geleden tijdens het debat over de Spoorzone bracht CDA fractievoorzitter Jan Nabers het voorstel in. Nabers: ‘Juist nu de discussie over de vele vliegreizen die mensen op korte afstanden in Europa maken gevoerd wordt, is het van belang een volwaardig alternatief met de trein te ontwikkelen.’

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Mondkapjes nodig? Of zelf maken? Kijk hier.[/box]

Reacties

  1. De trein naar en van Kampen laten rijden met een normale haalbare overstap lukt nog niet eens In Zwolle, los eerst dat eens op voordat je gaat nadenken over internationale verbindingen en op welk spoor wil je deze trein laten aankomen en vertrekken want we hebben toch sporen tekort?

  2. Als je een HSL verbinding wilt hebben laait de discussie weer op van de rechtstreekse verbinding naar Groningen over het ijsselmeer. Je zult hoe dan ook een nieuwe rails moeten aanleggen. Pak dan gelijk Groningen mee.

Back to top button