Gepasseerde Leo Elfers alsnog in Zwolse CDA-fractie

Leo ElfersOud-burgemeester Leo Elfers (70) komt alsnog in de gemeenteraad van Zwolle. Hij volgt Judith Compagner op die vanwege een verhuizing naar Wijhe stopt met haar raadswerk. Op maandagavond 23 mei wordt Elfers in de raad geïnstalleerd. Het is nog niet bekend of hij ook fractievoorzitter wordt.

Met de komst van Elfers krijgt de CDA-fractie een zwaargewicht binnen de fractie. Eigenlijk was het al de bedoeling dat de oud-burgemeester van Dalfsen tijdens de vorige verkiezingen in de raad zou komen. Hij was voor velen de beoogd fractievoorzitter, maar werd destijds gepasseerd door de eigen partij ten faveure van Compagner. Omdat de uitslag van de verkiezingen voor het CDA tegenviel én Harold van Vilsteren met voorkeursstemmen de raad in kwam, viel Elfers (in 2014 nummer 3 op de verkiezingslijst) helemaal buiten de boot.

Ervaren
Elfers is een zeer ervaren bestuurder. Hij begon in de jaren ’80 als wethouder in Kampen. Daarna was hij gedurende 27 jaar burgemeester in onder meer Dalfsen en de nieuwe gemeente Dalfsen na de herindeling met Nieuwleusen, Ommen, Steenwijkerland en Oldenzaal.

Stevig team
Het bestuur van het CDA Zwolle is blij dat Elfers het raadslidmaatschap aanvaardt. ‘Hij kan veel betekenen voor de partij en zeker ook voor de stad. Hij brengt veel ervaring mee en vormt samen met de twee andere raadsleden van het CDA – Martijn van der Veen en Harold van Vilsteren – een stevig team.’ Het is nog niet bekend of Elfers ook fractievoorzitter van het CDA in Zwolle wordt. ‘Dat moet de fractie nog bepalen’, aldus de partij.

Back to top button