Gerrit van der Brug (87) overleden

gerritvanderbrugGerrit van der Brug is donderdag op 87-jarige leeftijd overleden na een slopende ziekte. Hij was onder andere voorzitter van Zwolsche Boys, PvdA-raadslid en preses van diverse ouderenorganisaties.

Gerrit heeft veel betekend voor de Zwolsche Boys. ‘Vanaf de jaren zestig in de vorige eeuw heeft hij zich decennialang als voorzitter en adviseur ingezet. Hij was er al bij toen Zwolsche Boys nog in het betaald voetbal speelde. Onder zijn voorzitterschap behaalde de binnenkort 100-jarige club in 1984 één van de grootste sportieve successen uit haar bestaan: het algemeen landskampioenschap bij de amateurs. Wellicht zijn grootste prestatie leverde Gerrit zelf door de verhuizing naar Zwolle-Zuid in 1995/1996 in goede banen te leiden’, schrijft de vereniging in een in memoriam.

Vandaag (zaterdag) beginnen alle wedstrijden van Zwolsche Boys (en VVZ) met een minuut stilte. De spelers van het eerste elftal zullen met een rouwband om spelen. In de kantine hebben we een condoleance-hoek ingericht met o.a. een condoleance register. Op 12 september, bij de eerste competitiewedstrijd van het eerste elftal, zal Zwolsche Boys Gerrit op passende wijze herdenken.

Back to top button