Gewelddadige beroving in Potgieterspark

Donderdagavond rond 17.45 uur kreeg de politie een melding van de regionale meldkamer dat er in het Potgieterpark, vlakbij de Sassenpoort, twee jongens met een vuurwapen bedreigd zouden zijn en beroofd.

Twee jongens zaten in het Potgieterspark op een bankje toen er twee jonge mannen naar hen toe kwamen lopen. Onder bedreiging van een op vuurwapen gelijkend voorwerp en een mes moesten zij hun waardevolle spullen in een zak stoppen. De jongens werden vervolgens tegen de grond geschopt en na een worsteling wisten de jongens te ontkomen.

De politie is ter plaatse gegaan en in de buurt troffen zij drie jonge mannen lopend aan. De jonge mannen voldeden aan het opgegeven signalement. Twee van hen renden weg en één van hen bleef staan. De politie heeft de verdachte, een 15-jarige jongen uit Weststellingwerf, meegenomen naar het bureau voor verhoor. Het signalement van de gevluchte verdachte:

Signalement:
Getinte huidskleur
20 jaar
Gezet postuur
Volle zwarte baard
Snor
Bol hoofd
Puisterig
Rood shirt

Getuigenoproep
De politie is nog op zoek naar één verdachte en wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van deze beroving en waar de politie nog niet mee heeft gesproken. Mocht u opnames hebben gemaakt of andere informatie bezitten, neemt u dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Back to top button