Geweldsexplosie in Assendorp, man (65) krijgt klappen

De politie heeft beelden vrijgegeven van de mishandeling van een 65-jarige man aan de Van Karnebeekstraat in Assendorp. De mishandeling is door camera’s in de buurt vastgelegd. De politie is nog op zoek naar de fietser.

De man op de scooter rijdt op vrijdag 13 september over de Van Karnebeekstraat. Daar fietst een man op een fiets tegen hem aan, waardoor het windscherm van zijn scooter beschadigd raakt. Als de man de schade wil regelen weigert de fietser dat. Hij reageert helemaal agressief als de 65-jarige man zegt dan de politie te bellen om de schade aan zijn scooter af te handelen.

Na die opmerking geeft de fietser hem een klap in het gezicht. Daarna fietst hij, samen met een andere man, door.  De scooterrijder zet daarop zijn camera aan en achtervolgt de fietsers. Tijdens de achtervolging roept de man op de scooter tegen alle voorbijgangers dat ze de politie moeten bellen omdat hij is aangereden en mishandeld. Maar de fietsers blijven door de wijk Assendorp fietsen en stoppen niet.

Aanrijding
Zodra ze weer terug zijn op de Van Karnebeekstraat lukt het de 65-jarige man bijna om ze tot stoppen te dwingen. Daarbij wordt hij geholpen door omstanders. Maar de fietser die hem aanreed gaat er toch weer vandoor. Dan neemt de scooterrijder een rigoureuze maatregel: hij besluit tegen het voorwiel van de fietser aan te rijden, zodat hij wel moet stoppen. De 65-jarige man valt daarbij met zijn scooter op de grond.  Dan slaan de stoppen door bij de fietser.

De 65-jarige man wordt meerdere keren hard tegen zijn hoofd geslagen en ook geschopt, terwijl hij op straat ligt. Daarna pakt de fietser zijn fiets van de grond en gaat de Enkstraat in.

Man met donkere huidskleur
De fietser is duidelijk in beeld. Niet alleen dankzij de camera’s in de buurt, maar vooral door de camera die de scooterrijder tijdens de achtervolging aan had gezet. De camera is aan blijven staan nadat hij was gevallen. ‘Daardoor zien we duidelijk het gezicht van de fietser’, aldus politiewoordvoerder Sigrid Passchier. ‘Het gaat om een man met een donkere huidskleur. Hij draagt een zwarte jas met een bontkraag. De man die naast hem fietste roepen we op om zich bij ons te melden, want dat is voor ons een belangrijke getuige.’

Herken je de fietser? Heb je andere tips?

– Bel de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer)
– Stuur de politie Zwolle een privébericht op Facebook
– Wil je niet dat de politie achter je gegevens komt? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000

Back to top button