Gesponsorde BijdrageLandelijkNieuws

Gezonde en voedzame tussendoortjes

Hedendaagse supermarkten bieden lang niet altijd veel bewuste tussendoortjes. Veel hoogbewerkte producten vullen even de maag, maar al snel krijg je weer een hongerig gevoel. Zeker op drukke dagen is het handig om voedzame tussendoortjes te eten die je verzadigen en ook nog eens rijk aan allerlei voedingsstoffen zijn. Op noototheek.nl vind je bijvoorbeeld allerlei gezonde en voedzame voedingsproducten, van noten en zaden tot superfoods en gedroogd fruit. Kijk met ons mee waarom dit een gezond alternatief is voor de gevulde koek op het station!

Calorierijke en natuurlijke producten

Ga voor natuurlijk en hoog in de calorieën. Dan ben je in ieder geval voor een langere tijd verzadigd. Natuurlijk eten is niet veel bewerkt en bevat weinig of geen toegevoegde suikers. Het liefst met allerlei soorten voedingsstoffen. Ga liever voor natuurlijke bronnen van energie, zoals gedroogd fruit, noten, zaden en avocado’s. Dit zijn producten die je op allerlei manieren met elkaar kan combineren. Maak er een zelfgemaakte mueslireep van, bak je eigen granola of maak een vullende smoothie.

De voordelen van noten

Noten zijn een super gezond tussendoortje! Ze bieden talloze gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan gezonde onverzadigde vetten, zoals omega-3 vetzuren, die gunstig zijn voor het hart en de bloedvaten. Bovendien zijn noten een uitstekende bron van eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen, zoals vitamine E, magnesium en ijzer. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een gezonde spijsvertering, versterken het immuunsysteem en bevorderen een gezonde huid en haar. Regelmatige consumptie van noten kan ook helpen het cholesterolgehalte te verlagen, het risico op hart- en vaatziekten te verminderen en de algehele gezondheid te bevorderen. Noten zijn hoog in calorieën, dus ideaal om de honger even te stillen. Maar let er op dat je er dus niet te veel van eet.

Superfoods

Een laatste handige manier om je honger gedurende de dag in evenwicht te houden is het toevoegen van superfoods aan je tussendoortjes en grotere maaltijden. Dit zijn voedingsmiddelen die boordevol essentiële voedingsstoffen zitten. Denk hierbij aan chiazaad, kokosolie en bijvoorbeeld chijabessen. Deze voedingsmiddelen worden vaak beschouwd als bijzonder gunstig voor de gezondheid vanwege hun hoge gehalte aan antioxidanten, vitaminen, mineralen en andere bioactieve stoffen. Voeg deze natuurlijke producten toe aan je smoothie, snack of maaltijd en je draagt bij aan een heel gebalanceerd dieet!

Back to top button