Gezondheidsraad: ‘Alle kinderen van 5 t/m 11 jaar vaccineren’

De Gezondheidsraad heeft vandaag (vrijdag) geadviseerd om alle gezonde kinderen tussen de 5 en 12 jaar de mogelijkheid te geven zich te laten vaccineren. Eerder lag er al een advies om kwetsbare kinderen een vaccinatie te geven.

Door kinderen te vaccineren hoopt de Gezondheidsraad dat de nadelen van de pandemie verminderen. Kinderen worden zelf niet vaak ernstig ziek, maar kunnen besmettingen wel doorgeven. Dat zorgt dan onder andere weer voor sluiting van scholen of een extra druk op de zorg.

Langere kerstvakantie
Deze week adviseerde het Outbreak Management Team (OMT) deze week al voor de derde keer om kinderen eerder kerstvakantie te geven en de scholen dus drie weken dicht te houden. De Zwolse demissionair minister van Onderwijs Arie Slob reageerde dat dat niet de koers is die het kabinet wil bewandelen. Komende dinsdag volgt er opnieuw een persconferentie en dan moet blijken of de huidige lockdown maatregelen langer gaan duren, worden afgezwakt of juist worden verstevigd met wellicht een eerdere schoolsluiting.

Back to top button