vrijdag , 8 december 2023

GGD: Forse stijging corona-besmettingen in regio Zwolle

Vandaag (woensdag) is de wekelijkse CoronaMonitor van GGD IJsselland en Veiligheidsregio IJsselland verschenen. Daaruit blijkt een toenemende stijging van het aantal positieve testuitslagen in de regio Zwolle in de week van 13 tot en met 20 december.

Er zijn de voorgaande week 2205 mensen positief getest. Dat zijn 415 besmettingen per 100.000 inwoners (ten opzichte van 447 voor heel Nederland). De week ervoor telden ‘we’ nog 1743 positief geteste mensen (328 per 100.000). Vooral in de gemeenten Deventer, Hardenberg, Raalte en Staphorst was het aantal besmettingen hoog. Tegelijk valt op dat het virus in meer verpleeg- en verzorgingstehuizen voorkomt (in 24 locaties in de regio IJsselland, 28% van het totaal). De meeste besmettingen komen nog steeds thuis voor.

Coronaclusters Zwolle
In Zwolle zijn er net als vorige week coronaclusters te zien bij verpleeghuizen, instellingen en bedrijven. Dinsdag 22 december was er een opvallende stijging van het aantal mensen dat zich liet testen. ‘Het lijkt erop dat mensen zich ‘voor de zekerheid’ nog even willen laten testen voor Kerst. Maar let op: de uitslag blijft een momentopname. Kom je daarna nog met andere mensen in aanraking, dan is er nog steeds een kans dat je corona krijgt’, legt de GGD uit.

Dit is volgens de KvK de beste corona-uitvinding van Nederland.