GGD IJsselland begint eerder met vaccineren in IJsselhallen

GGD IJsselland is volop bezig met de voorbereidingen voor de start van de vaccinaties van zorgmedewerkers van verpleeghuizen op 15 januari. Dat is eerder dan de geplande 18 januari.

In de vaccinatielocatie in de IJsselhallen worden hiervoor negen priklijnen ingericht. Hiermee speelt de GGD alvast in op de toekomstige vaccinatie-aantallen. ‘In eerste instantie zijn slechts drie lijnen nodig voor de 266 vaccinaties die we per dag mogen geven. Daar is een landelijke verdeelsleutel voor vastgesteld’, zegt Margreet Algera, strategisch manager. Het geven van de prik, de administratie en het beantwoorden van vragen is naar verwachting in vijf minuten klaar. Ook krijgt elke gevaccineerde persoon een vaccinatiebewijs mee.

Openingstijden
‘We geven de vaccinaties zeven dagen per week, acht uur per dag, en willen daarbij tegemoet komen aan de werktijden van de zorgmedewerkers. Daarom bieden we op woensdag en donderdag de mogelijkheid om je ook na werktijd te kunnen laten prikken. We zijn dan van ’s middags twaalf uur tot ’s avonds acht uur open’, stelt de GGD. De andere dagen zijn de openingstijden van 9.00 tot 17.00 uur.

Uitnodigingsbrief
Vanaf 4 januari ontvangen zorgmedewerkers een uitnodigingsbrief van hun werkgever. Zij maken een afspraak via het landelijke callcenter en krijgen van die medewerker de tijdstippen te horen waarop er plek is.

Back to top button