GGD IJsselland: Horeca doet het goed, privéfeestjes zijn juist probleem

De GGD IJsselland heeft haar wekelijkse corona-update gegeven. Daaruit blijkt dat de grootste zorg afgelopen weekend zit in feesten of bijeenkomsten in privé-situaties. Over het algemeen ging het in de horeca in IJsselland afgelopen weekend juist goed.

‘De problemen ontstaan vooral na 22.00 uur als de horeca sluit en men zich op straat, naar huisfeestjes, jeugdketen en/of thuis beweegt’, analyseert GGD IJsselland in haar zorgnoemde coronmonitor die elke woensdag de laatste stand van zaken geeft over de coronacrisis in de regio Zwolle.

Zwolle
In Zwolle zelf heerst op dit moment wél een coronacluster. Die vindt plaats in een instelling, de GGD geeft niet aan om welke instelling het gaat. Vorige week zou er nog een cluster in Zwolle zijn in de VVT-sector (Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorgorganisaties).

Clusters
Ook in andere plaatsen in de regio zijn er op dit moment coronaclusters: Staphorst (instelling), Deventer (Bathmen), Raalte (VVT), Steenwijkerland (VVT/huiselijke kring), Kampen (privéfeestje), Ommen (sportclub), Olst-Wijhe (VVT) en Dalfsen (sportclub).

Zorgen dat uw gasten 1,5 meter afstand houden? Dan is DIT in ieder geval een vriendelijke manier.

Back to top button