GGD: In één week slechts elf nieuwe besmettingen in Zwolle

Het coronavirus lijkt in de regio IJsselland onder controle te zijn. De GGD meldt dat er in één week tijd in Zwolle slechts elf besmettingen zijn vastgesteld. In de hele regio werden er van 30 april tot en met 6 mei slechts drie personen opgenomen in het ziekenhuis.

De cijfers zijn vandaag (donderdag) bekend gemaakt via de zogenoemde IJsselland Scan. Zwolle kende elf besmettingen, alleen Kampen (14) en Deventer (21) telden er meer. Sinds de laatste update op 30 april zijn ook de ziekenhuisopnames minimaal, slechts drie personen moesten worden opgenomen.

Overledenen
Volgens de laatste cijfers zijn er in totaal 42 Zwollenaren overleden aan het coronavirus, één meer dan op 30 april. Daarna volgen Kampen (29), Deventer (28), Raalte (17) en Zwartewaterland (16).

Ziekenhuisopnames
In de hele regio IJsselland zijn er 315 personen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Daarvan kwamen er 68 uit Kampen, 65 uit Zwolle, 43 uit Deventer en 36 uit Zwartewaterland.

Kijk hier voor alle cijfers in de GGD IJsselland Scan.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Hoe beleven Zwollenaren deze periode en hoe kijken zij naar de toekomst? Doe hier mee met onze enquête.[/box]

Een reactie

  1. Maar dan toch de vraag waar deze 11 besmet zijn geraakt, thuis door partner, lekker op bezoek geweest bij familie, in de rij voor de IKEA…… Bij dit soort aantallen zou dat toch wel uit te zoeken moeten zijn?

Back to top button