GGD opent in Zwolle nieuwe testlocatie voor coronavirus

GGD IJsselland heeft nieuwe testlocaties nodig, omdat per 1 juni iedereen die klachten heeft getest wordt op het coronavirus. De nieuwe locatie in Zwolle komt aan de Boerendanserdijk 41b in een pand onder Bowlen & zo.

Begin juni kan iedereen in Nederland met klachten die wijzen op het nieuwe coronavirus getest worden. Dit is bepaald door de landelijke overheid. Met de test kun je – als je klachten hebt – zien of je besmet bent met het coronavirus. GGD IJsselland richt hiervoor vier testlocaties in de regio IJsselland in. Er is nog geen test beschikbaar om te zien of je al besmet en ziek bent geweest.

Speciale testtent
Sinds 1 april test GGD IJsselland al mensen uit bepaalde (beroeps)groepen in een speciale testtent. Deze staat op het parkeerterrein van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle. Vanaf eind februari zijn mensen ook thuis getest. Nu de GGD vanaf begin juni iedereen met klachten snel gaan testen, zijn er meer testlocaties nodig. Die zijn verspreid over de regio: aan de Schonenvaardersstraat 5 in Deventer, aan de Veldkampweg 23-25 in Ommen, aan de Dolderweg 1 in Steenwijk en aan de Boerendanserdijk 41b in Zwolle.

Zodra bekend is hoe je je kunt aanmelden en vanaf wanneer dat kan, maakt de GGD dit bekend op haar website.

 

Back to top button