Gijzeling bij station Zwolle, politie zoekt getuigen

De politie wil graag in contact komen met twee belangrijke getuigen in een onderzoek naar mishandeling en vrijheidsberoving.

Donderdagavond sprak een beveiliger een man en vrouw in een auto aan die ruzie leken te hebben. De vrouw rende uit de auto en vroeg een voorbijgangster 112 te bellen. De politie zoekt deze voorbijgangster en de beveiliger, omdat zij mogelijk belangrijke informatie hebben voor het onderzoek.

Conflict in auto
Op donderdag 05 juli omstreeks 22:00 uur zaten een man en vrouw, bekenden van elkaar, in een blauwe Peugeot 206 in een wijk aan de zuidzijde van station Zwolle. De vrouw verklaart dat zij tegen haar wil in de auto werd gehouden door de man, tevens heeft de man haar zwaar mishandeld. Het conflict in de auto trok de aandacht van een man, mogelijk een beveiliger, in een Volkswagen Polo die de man en de vrouw aansprak. De vrouw zag toen de kans om uit de auto te komen en rende de straat op. De vrouw was overstuur en had verwondingen in haar gezicht. Zij droeg een zwarte jurk en zwarte sneakers. Op het moment dat zij de auto uit rende, liep aan de overkant van de straat een vrouw, mogelijk in uniform. Het slachtoffer heeft deze voorbijganger gevraagd 112 te bellen en rende vervolgens weg, gevolgd door de man uit de auto. De man in de auto droeg een groen T-shirt en een groenkleurige korte sportbroek van het merk Nike. Verder droeg hij witte Nike schoenen, type 95 en een zwart/grijs heuptasje. Zijn linkerarm is getatoeƫerd.

Getuigen gezocht
De politie wil graag in contact komen met de twee getuigen van dit conflict. De man had blond haar, vermoedelijk tussen de 30 en 35 jaar oud en reed in een zwarte Volkswagen Polo. Hij is vermoedelijk beveiliger. De vrouwelijke getuige droeg mogelijk een uniform en is aangesproken door de vrouw uit de auto.
Bent of kent u de getuige die we zoeken? Of heeft u zelf iets van dit incident meegekregen en de politie nog niet gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844, of stuur een pb naar de Facebookpagina van Politie Zwolle.

Back to top button