Glas weer halfvol bij PEC Zwolle na klinkende zege op RKC

 

Na een week vol negatieve aandacht liep PEC Zwolle dit weekend geen nieuwe averij op. Tegen RKC Waalkwijk won de ploeg met 6-2 en zit het glas weer halfvol na een bibberende start van de competitie.

Uitgerekend invaller en aankoop Reza Ghoochannejhad eiste een hoofdrol voor zich op. Nadat PEC Zwolle de rust indook met een 1-2 achterstand was het de Iraanse geheelonthouder die binnen een halfuur vier keer doel trof en daarmee de basis legde voor de eclatante 6-2 overwinning.

Die positieve aandacht kon PEC Zwolle wel gebruiken, nadat de dronken trainer John Stegeman vooral het nieuws beheerste. Ook tijdens de persconferentie na afloop was zijn dronkemansrit onderwerp van gesprek. De trainer was blij met de zege die overigens niet zijn misstap goedmaakt. ‘Het stemt mij wel trots, maar het moet er niet toedoen dat ik iets doms heb gedaan in mijn leven. Het doet me goed dat ik trainer mag blijven bij PEC en het is fijn dat de groep zich vandaag opricht.’

Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen
Foto: Frank van Hienen

Karakteristieken:

PEC Zwolle – RKC Waalwijk: 6-2 (1-2)

Toeschouwers: 13.028

Scheidsrechter: Manschot

Gele kaarten: Hamer (PEC Zwolle), Elbers en Gaari (RKC Waalwijk)

Opstellingen:

PEC Zwolle: Mous, Van Wermeskerken, Dekker, Kersten, Paal, Hamer, Bruns (46. Saymak), Clement, Bel Hassani (86. Lachman), Thy, Johnsen (55. Ghoochannejhad).

RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari, Meulensteen, Nieuwpoort (85. Daneels), Rienstra, Drost, Leemans (72. Maatsen), Spierings, Tahiri, Bilate (64. Vente) en Elbers.

Scoreverloop:

26. Bel Hassani 1-0

28. Meulensteen 1-1

34. Leemans 1-2

60. Ghoochannejhad 2-2

81. Ghoochannejhad 3-2

84. Ghoochannejhad 4-2

88. Ghoochannejhad 5-2

90+3′. Hamer 6-2

Back to top button