Gratis hulp in Zwolle voor energiezuiniger maken van huis

De energieprijzen zijn de afgelopen tijd hard gestegen. Daarom krijgen inwoners van Zwolle met een laag inkomen en een hoge energierekening hulp bij het energiezuiniger maken van hun huis. Gemeente Zwolle, welzijnsorganisaties, woningcorporaties en initiatieven in buurten en wijken gaan hiervoor een unieke samenwerking aan. De hulp is mogelijk door een eenmalige bijdrage van de rijksoverheid aan de gemeente.

Onder de naam Warm Thuis Zwolle krijgen inwoners met een laag inkomen gratis hulp en materialen om hun huis energiezuiniger te maken. Dit gebeurt door kleine maatregelen aan te brengen, zoals een waterbesparende douchekop, het dichten van kieren en het aanbrengen van radiatorfolie. Ook krijgen inwoners advies van een energiecoach en gratis hulp van een klusser bij het aanbrengen van de kleine maatregelen. Meestal is dit iemand uit de buurt. De gemeente helpt daarnaast een kleine groep woningeigenaren die het financieel moeilijk heeft. Bij hen worden kosteloos grote maatregelen in de woning aangebracht, zoals gevelisolatie of HR++ glas.

Hoe werkt het?
Vanaf 17 oktober kunnen inwoners via warmthuiszwolle.nl kijken of ze in aanmerking komen voor gratis hulp en zich aanmelden. Inwoners krijgen ook informatie via de huis-aan-huiskrant en organisaties in de wijken.

Back to top button