Gratis lunch met kromme komkommers op Grote Kerkplein

Midden op het Grote Kerkplein van Zwolle zal op 20 september, tussen 12.00 en 16.00, een gratis lunch worden uitgedeeld. Niet zomaar een lunch, maar eentje gemaakt van groenten die anders zonder pardon in de prullenbak zouden zijn belandt!

Damn Food Waste serveert een heerlijke maaltijd gemaakt van kromme komkommers, tomaten met een butsje, aardappels met een uitschietertje en meer onfortuinlijke groentes die in smaak niet onderdoen voor hun soortgenoten. Daarnaast zullen de tofste voedselinitiatieven uit de regio zich presenteren op DFW-markt, zodat het publiek daar kennis mee kan maken.

Waarom?
In Nederland wordt bijna één derde van al het eten weggegooid. Dit is voedsel dat bij de boeren op het land blijft liggen, eten dat over de houdbaarheidsdatum is en in de winkel wordt weggegooid en neem ook eens een kijkje in je eigen vuilnisbak, ligt daar niet iets eetbaars in?

Doe mee!
Op 20 september 2014 maakt Damn Food Waste voor 1500 man een gratis en lekkere lunch van voedsel dat anders weggegooid zou worden. Damn Food Waste vond eerder al plaats in Amsterdam en Groningen.

Back to top button