vrijdag , 1 december 2023

Gratis meelwormen voor inwoners van Zwolle

Tijdens de opening van Damn Food Waste kregen de Zwollenaren zaterdag een gratis lunch van voedsel dat normaal zou worden weggegooid. Ook een portie meelwormen behoort tot de mogelijkheden. 

Je moet er van houden. Meelwormen, weggegooide aardappels, soep met prei van de straat. De gratis lunch op het Grote Kerkplein is gemaakt van groenten die anders zonder pardon in de prullenbak zouden zijn beland. Damn Food Waste serveerde er een maaltijd gemaakt van kromme komkommers, tomaten met een butsje, aardappels met een uitschietertje en meer onfortuinlijke groentes. En wie van meelwormen – met een stukje sla – houdt, kan er ook terecht.

Cosmetische eisen
In Nederland alleen al verspillen we ongeveer één derde van ons voedsel, volgens Damn Food Waste. Voedselverspilling is het weggooien van eten dat nog goed en eetbaar is. Waarom en hoe word er zo veel verspild? Bijvoorbeeld omdat de groente niet aan de cosmetische eisen voldoet, er te strikt omgegaan wordt met houdbaarheidsdata of omdat we meer kopen dan we op kunnen eten.

Kerkbrugje
Eerder hingen de medewerkers van de organisatie al het Kerkbrugje vol met prei en wortels.

damnfoodwaste1

 

damnfoodwaste3

damnfoodwaste4

damnfoodwaste5

damnfoodwaste6

damnfoodwaste8