donderdag , 28 september 2023
Noordereiland

Gratis parkeren én een paraplu voor bezoekers Zwolle

Mensen die het centrum van Zwolle bezoeken tijdens de drukke periode van 15 november tot en met 27 december krijgen allerlei voordelen. Zo worden er gratis paraplu’s en buggy’s uitgedeeld en is parkeren op zaterdagochtend gratis.

De voordeeltjes horen bij de campagne ‘In Zwolle is altijd Plaats’, die bezoekers tijdens de drukke dagen een hartelijk welkom moeten geven.

Gratis parkeren
Tijdens de campagne is er op zaterdagen een Vroegevogelactie voor de gebruikers van de gemeentelijke parkeergarages en –terreinen. Wethouder Filip van As: ‘Veel bezoekers van de binnenstad komen nu nog in de middag. Om hen te stimuleren in de ochtend al te komen, hebben we voor onze bezoekers een Vroege Vogelactie.’ Met de Vroege Vogelactie betalen automobilisten op zaterdag tot 11.00 uur geen parkeerkosten. Na 11.00 uur geldt het normale tarief. De actie geldt voor zeven gemeentelijke parkeerlocaties: Dijkstraat, Noordereiland, Diezerpoort, Burg. van Roijensingel, Emmawijk, Lübeckplein en Pas de Deux.

Paraplu
Ook voor fietsers zijn extra service in het leven geroepen. Gebruikers van de fietsenstallingen Meerminneplein en Pletterstraat kunnen kosteloos een buggy of een paraplu lenen. Er zijn vijftien buggy’s beschikbaar en 75 paraplu’s.