Gratis parkeren in centrum op zaterdagochtend

Van 12 november tot en met 31 december kan er op zaterdagen tot 11.00 ’s ochtends gratis geparkeerd worden in en rondom het centrum. Ook kunnen fietsers een buggy, paraplu of rollator lenen.

Peter Pels, voorzitter van winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle, is blij met de Vroege Vogelactie. ‘Veel bezoekers van de binnenstad komen pas in de middag. Dat moeten ze vooral blijven doen. Maar niet iedereen houdt van die drukte. Daarom bieden wij graag een goed alternatief. Om bezoekers te stimuleren in de ochtend al te komen houden we deze parkeeractie. Wij willen bezoekers laten ervaren dat het in de ochtend lekker rustig parkeren en winkelen is. Combineer het bijvoorbeeld met een bezoek aan de markt.’ Met de Vroege Vogelactie betalen automobilisten op zaterdag tot 11.00 uur geen parkeerkosten. Na 11.00 uur geldt het normale tarief. De Vroege Vogelactie geldt voor acht gemeentelijke parkeeraccommodaties: Dijkstraat, Noordereiland, Diezerpoort, Burgemeester Van Roijensingel, Emmawijk, Lübeckplein, Pas de Deux en Hanzelaan.

Extra services bij fietsenstallingen
Iedereen die in de actieperiode de fiets stalt bij de gratis bewaakte fietsenstalling Meerminneplein, Rodetorenplein of Pletterstraat kan kosteloos een buggy, paraplu of een rollator lenen. Daarnaast kan men er ook gebruikmaken van een oplaadpunt voor elektrische fiets, rolstoel of scootmobiel. Een fietspomp met doe-het-zelf bandenplakset is bij de stallingen tevens beschikbaar.

Back to top button