Griekse nomade bezorgt PEC Zwolle eerste punten in eerste divisie

Na een tumultueuze tweede helft heeft PEC Zwolle de eerste overwinning in de Keuken Kampioen Divisie op zak. In eigen huis versloeg de ploeg van Dick Schreuder vandaag (zondag) De Graafschap met 2-1.

Het spektakel zat vooral in de tweede helft. Daarvoor tastten beide ploegen elkaar vooral af, ging er (heel) veel fout en viel er weinig te beleven. PEC Zwolle kwam wel op een 1-0 voorsprong toen Thomas van den Belt helemaal vrij kon inkoppen.

(tekst loopt door onder foto’s)

Na rust ging er nóg meer fout aan beide kanten, waardoor er legio kansen ontstonden. Vooral voor PEC Zwolle. Zonder de zieke spits Lennart Thy was het, net als vorig seizoen, voor de thuisploeg een heel karwei om ook maar een schot op doel te lossen. ‘We hadden de wedstrijd op slot moeten gooien’, vertelde trainer Dick Schreuder na afloop tegen ESPN. ‘In tweede helft heb ik ook veel dingen gezien die we niet willen zien.’

Uiteindelijk valt de treffer aan de andere kant. Invaller Charlison Benschop zet de gasten met een droge schuiver op gelijke hoogte. Niettemin trok PEC Zwolle de wedstrijd toch nog naar zich toe. De Griekse spits Apostolos Vellios, die de laatste 12 seizoen liefst twaalf clubs heeft gehad, kopte in de 78e minuut de winnende treffer binnen: 2-1. ‘De kop is eraf, ik ben trots op de jongens’, besloot Schreuder de middag. ‘Het was na afloop stil in de kleedkamer, maar ik hoop dat de jongens de zege nog gaan vieren.’