vrijdag , 8 december 2023
GroenLinks logo

GroenLinks gaat vuurwerk opruimen in Zwolle

vuurwerk_opruimenGroenLinks Zwolle maakt zich zorgen om het vuurwerk rond de jaarwisseling. Niet alleen wordt er volgens de partij veel afgestoken ver voor Oud en Nieuw, ook blijft er achteraf vaak veel rommel liggen. Daarom gaat GroenLinks 2 januari vuurwerkrommel opruimen.

Op den duur wil GL vuurwerkvrije gebieden en alternatieven voor consumentenvuurwerk. Verder hoopt de partij op suggesties van inwoners van Zwolle voor oplossingen. ‘Een fijne jaarwisseling voor iedereen’ was de titel van een begin 2015 door de Zwolse raad breed gedragen motie over vuurwerkbeleid in de gemeente Zwolle. Nu de jaarwisseling weer voor de deur staat hoopt GroenLinks dat dit ook het geval zal zijn voor alle inwoners van Zwolle, mens en dier. De eerste resultaten van het meldpunt vuurwerkoverlast.nl doen echter anders vermoeden, zegt de partij. ‘Op 28 december zijn er al enkele honderden Zwolse reacties binnengekomen. Het gaat hierbij om voortijdig afgestoken vuurwerk. GroenLinks Zwolle raadt mensen die serieuze overlast ervaren aan om vooral ook de politie te bellen.’

Verzamelen
GroenLinks wil niet alleen praten over vuurwerkoverlast, maar vooral concreet werken aan oplossingen. Daarbij gaan we als startactiviteit in 2016 zaterdagmiddag 2 januari tussen 14.00 en 16.00 uur vuurwerkrommel opruimen. Ze verzamelen om 14.00 uur bij Hedon.